lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kurkistus neuleisiin!


Näytöksen lähestyminen näkyy ja tuntuu myös vaatetuksen ompelusaleissa. Ompelukoneet surraa, ärräpäitä lentää ja onnistumisen aiheuttamia riemunkiljahduksia kuulee päivittäin. Porukalla on hyvä tehdä hommia ja puskea eteenpäin kohti toukokuun puoliväliä.

Mallistoissa on upeiden rakenteiden, värien ja mielikuvituksellisten ratkaisujen lisäksi nähtävillä suunnittelijoiden omaa käsialaa olevia neuleita. Hämeen ammattikorkeakoululta löytyvä teollinen neulekone on mahdollistanut neuleiden suunnittelun ja toteuttamisen alusta loppuun itse. Aikaisempina vuosina on tätä mahdollisuutta käytetty melko niukasti, mutta W14 –näytöksessä tullaan näkemään neuleita useammaltakin suunnittelijalta.


Kaisa Malinen – Ouija:  Mallistossani vahvoina teemoina ovat okkultismi ja kauhu, jotka ovat minulle visualisoituneet mm. harmaana sumuna sekä ajatuksena hengistä, jotka kulkevat kevyinä ja läpikuultavina ympärillämme. Halusin neulepinnoillani tuoda esiin tuota utuista, läpikuultavaa sekä seitinohutta tunnelmaa ja suunnittelutyön lopputuloksena syntyikin kevyt, harmaa reikäneule.
Mari Korhonen - Vilukko: Neuleiden kuvio on otettu mallistossa olevasta printistä.

Meri Välilehto - Jungle Night (Party Mix Collection): Mustaa ja kultaista lankaa yhdistelevästä resorineuloksesta tulee mallistoon pipoja.

Nina Alanko - Camouflage: Halusin luoda elävää neulepintaa, jossa on hyvin pieniä viitteitä maastokuvioon. Mallistossani on samaa kuviota käytetty myös printtinä.

Riina-Lotta Holma - Seilori

Emmi Heikola - La terre lointainee - The Distant Land: Nämä neuleet ovat neulekoneen sijaan neulottu käsin.
Koska kuvat eivät anna oikeuksia taidokkaille töille, kannattaa suunnata 15.5. Kattilahalliin ja nähdä mallistot catwalkilla!

2 kommenttia:

  1. These knits are looking amazing! The first one is my favourite, greetings to the designer ;)

    http://www.thewildethings.com

    VastaaPoista
  2. Upeaa jälkeä! Innolla odottelen jo huomista. :)

    VastaaPoista