sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Esittelyssä Emmi Heikola

Emmi  Heikola: AW14-15 








Emmi Heikola
Vaatetusmuotoilija / Fashion Designer
emmi.heikola@student.hamk.fi
emmiheikola@hotmail.com





Mallistoni  AW14-15 työnimenä on La terre lointainee - The Distant Land. Mallistossani haluan päivittää perinteisiä käsityötekniikoita tähän päivään. Samalla kun maailma elää teknologian kukoistuskauttaan, perinteisten käsityötaitojen ja -tekniikoiden arvostus nousee.





Mallistoa suunnitellessa inspiroiduin syksyn väreistä, pitkistä helmoista, nahasta, makrametekniikasta, neulepinnoista, ristipistotöistä ja etiopialaisista heimoista, joilla on omat erityiset arvonsa ja kulttuurinsa. Erityisen inspiroivaa oli solmeilutekniikoiden tutkiminen ja harjoittelu. Mielestäni solmeilu on mahtava tapa luoda uutta: lisäämällä naruja ja nyörejä, vaatteen voi  rakentaa tyhjästä. Halusin tehdä mallistooni neuleita ja  päädyin neulomaan yläosat käsin, jotta lettien muhkeus tulisi oikein hyvin esille. Solmeilu ja neulominen ovat mitä parasta ajanvietettä, sillä se rauhoittaa mieltä. Malliston värimaailmassa on paljon punaisen ja lilan eri sävyjä, mustaa ja  ripauksena sinapinkeltaista. Materiaaleja ovat muun muassa  viskoosisekoitteet, nahka ja ontelokude. Vaatteiden rakenteissa on erikoisia laskoksia, naisellisia linjoja ja yksityiskohtia selkäpuolella. Mikäli pysyn aikataulussa, haastan itseni ja teen mallistoon myös  laukkuja. 



Suunnittelijana mottoni on Isabel Marantia mukaillen " älä yritä pukea toista ihmistä vaatteisiin, joita et itse pukisi". Jokaisen vaatteen tulee olla sellainen, johon voisin itse pukeutua. Haluan kehittää itseäni suunnittelijana ja tulla paremmaksi versioksi itsestäni. Saavuttaakseni sen, minun tulee innokkaasti etsiä uusia tekniikoita ja rakenteita. 




My collection was inspired by Autumm colours, knitted surfaces and Ethiopian tribe that lives in Omo Valley. I wanted to update the image of traditional handcrafts and do some of the pieces by hand. The colour chart has lot of violet and red tones combined with black and mustard yellow. 


 As a designer I want to develope myself and become the better version of myself. To accomplish that, I must eagerly search for new techniques and structures. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti