maanantai 10. helmikuuta 2014

Laura Hynninen A/W 2014: Midnight



Laura Hynninen
Vaatesuunnittelu/ Fashion design
laura.hynninen@student.hamk.fi

Tällä hetkellä työn alla olevan malliston takana ei ole mitään selkeää teemaa tai ajatusta. Työnimenä, ja nyt kai malliston varmistuneena nimenä oleva "Midnight" kuitenkin antaa viitettä malliston vaatteiden käyttöajankohdasta. Ideoinnissa ja moodboardin kokoamisessa huomasin kuitenkin saavani inspiraatiota japanilaisesta kulttuurista, vaikkei se olekaan koko malliston kantava voima. Kirjastosta lainasin japanilaisia tilkkutöitä käsittelevän kirjan, josta saattaa tarttua vielä jotain mallistooni...



Yllä olevissa kuvissa piirroksia luonnoskirjasta, mallistolakana tietokoneen ruudulla ja yleistä kaaosta työpöydällä ( toisin sanoen ruoka- tai sohvapöydällä..)  malliston suunnittelu- ja ideointivaiheen aikana. Piirtäminen ja ideointi on yksi lempivaiheistani ja kotini onkin suurimman osan ajasta hallittu kaaos pöytätasojen osalta. :)




Malliston valmistaminen on osaltani kaavanpiirtämisvaiheessa, joitain protokappaleitakin olen päässyt jo ompelemaan. Kaavan piirtämisessä en ole itsevarmimmillani, mutta tekemällä ja erehdyksien kautta oppii :)


Mallistoon käytettävät kankaat ovat väriltään melko tummia, mutta kullanhohtoisilla printeillä pyrin tuomaan mallistoon hieman hohtoa ja yksityiskohtia. Tällä hetkellä printtien suunnittelu on vielä vaiheessa. Mietin mahdollisia printteihin käytettäviä materiaaleja ja tekniikoita uudestaan, jotta mallistosta printteineen tulee ehjä kokonaisuus. 

Vaikka mallisto on ollut mielessäni jo pitkään ja kuvittelen tietäväni millainen siitä tulee, jätän kuitenkin aina mahdollisuuden, että jotain voi muuttaa. Saa nähdä, millainen mallisto lopulta näyttäytyy Kattilahallissa 15.5 W14-näytöksessä! :)

My collection "Midnight" has no clear theme or idea, but it may have some influences from Japanese culture. Sketching is one of my favorite parts of designing a collection (in first pictures: my sketches, collection sheet and chaos on my desk). Pattern making is not my strongest point, but I learn more all the time (pattern making in picture in the middle). Fabrics for the collection are very dark, but golden patterns (not ready yet..) will bring some detail to my collection. I have a clear vision of my collection in my mind, but I like to have a chance to change something until the day the collection will be on catwalk in Kattilahalli 15.5. W14 Fashion Show.

-Laura-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti