sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Esittelyssä Hanna Partanen



Hanna Partanen
Vaatetusmuotoilu/Fashion Design
hanna.partanen@student.hamk.fi

Sielikkä - Takkimallisto syksy/talvi 14

Moodboard: malliston värejä ja kuviomaailmaa.

Jo muotoilun opintoja aloittaessani tiesin, että haluaisin tehdä mallistooni värikkäitä villakangastakkeja kaikenkokoisille ja -muotoisille naisille. Oikeastaan aloitin malliston valmistelua jo viime lukuvuonna, kun tein tekstiilin sivuaineopintoja. Kehittelin kuva-aiheita ja sommittelin niistä erilaisia printtejä. Kokeilin printtien toimivuutta villakankaalle erityyppisillä painoväreillä ja totesin, että kuultopastaan sekoitetut pigmenttivärit tuottavat käsin painaen parhaan tuloksen.
Kuvassa takkimallistooni valikoituneen printin kehitysvaiheita ja kokeilut sekä painaen että brodeeraten.


Opettelin myös värjäämään villaa. Mallistoni takeista tuleekin todellista lähituotantoa, koska kangas on kudottu oman oppilaitoksemme Tekstiiliverstaalla. Lisäksi värjään ja vanutan kankaan itse ja painan printit käsin.




Kuvassa Tekstiiliverstaalla kudottu raakakangas, värjäystä ja lopputyloksena värjätty ja vanutettu villakangas.

Halusin kankaiden kuviointiin myös kerroksellisuutta ja runsautta (Enemmän on enemmän!) ja siksi päätin yhdistää viivamaiseen printtiin myös brodeerausta. Ja kun meillä on brodeerauskonekin käytettävissä...

Kuvassa viimevuotinen brodeerauskokeilu koneessa ja valmiina, sekä brodeerausluonnoksia tulevaan mallistoon.


Tervetuloa katsomaan värikästä takkimallistoani aitojen naisten yllä Kattilahallin näytökseen 15.5.

Hanna

As I started my Fashion Design studies, I already knew what I wanted for my third year collection: colourful woollen coats for women of all shapes and sizes. I actually began working on my collection last semester when studying Textile Design as minor. I developed and tested some prints and learned to dye wool. The fabric for my collection is woven at our university`s own Tekstiiliverstas and I will dye and print the fabrics by hand. In addition, I will machine embroider floral motifs on top of the print.

Welcome to the fashion show in Kattilahalli to see my colorful collection on real women.

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti