perjantai 21. helmikuuta 2014

Kaisa Malinen: OUIJA - collection 2014


Kaisa Malinen
Vaatesuunnittelija / Fashion designer
kaisa.malinen@student.hamk.fi

…..


OUIJA
collection 2014


Ouija-lauta on spiritismissä käytetty väline, jolla spiritistien mukaan voidaan saada viestejä demoneilta, aaveilta ja kuolleilta.
www.wikipedia.fi


Minä olen tottuneempi ilmaisemaan itseäni lavalla. Tottuneempi käyttämään itseäni ja kokemuksiani herättääkseni roolihahmot eloon. Minun taustani on teatterissa. 
Malliston suunnitteleminen on minulle uusi tapa ilmaista itseäni ja koenkin sen kanssa olevani enemmän alasti ja peloissani kuin näyttämöllä.

Onneksi nautin haasteista.


Ensimmäisellä mallistollani haluan avata osan itseäni nähtäville ja mallistoani inspiroineet aiheet ovat sellaisia, joista olen viehättynyt jo vuosien ajan; Kotikaupunkini taivaalla lentävät suuret mustat lintuparvet. Okkultismi. Kauhu. Melankolia. 



Musiikki on minulle valtavan tärkeää ja erityisesti luonnosteluvaiheessa koen sen lähes yhtä merkittäväksi elementiksi kuin inspiraatiokuvat ja moodboardit. Ouija -mallistoa luonnostellessani taustalla soi erityisen paljon islantilainen metal-yhtye Solstafir. Viime viikkoina ompelusalissa kaavojen ja kaavasovitteiden parissa työskennellessäni on kuulokkeissa soinut niin punkrock kuin metalcorekin.

Suunnittelijana olen viehättynyt erilaisten materiaalien yhdistelemisestä ja tämä tuleekin näkymään Ouija -mallistossani. Olen myös tarkka materiaalieni eettisyydestä ja käytän mallistossani lähtökohtaisesti niin paljon kierrätettyä- tai ylijäämämateriaalia kuin vain mahdollista. Suunnittelijana haluan nyt ja tulevaisuudessa taistella vaateteollisuuden ongelmakohtia vastaan niin ympäristön, ihmisten kuin eläintenkin oikeuksien puolustajana. Kauniit vaatteet ovat tärkeitä, mutta ne menettävät kauneutensa sillä hetkellä kun joku joutuu kärsimään niiden vuoksi.


Ihmisten tarinat viehättävät minua. Mallistollani minä haluan kertoa osan omaa tarinaani.


"Sometimes I'm terrified of my heart; of its constant hunger for whatever it is it wants. The way it stops and starts." 
-Edgar Allan Poe




Malliston suunnittelu ja valmistaminen inspiroi tekemään paljon muutakin siihen liittyvää tai liittymätöntä. Tällaisen inspiraation tuloksena syntyi muutama kappale kangaskasseja, joita voi allekirjoittaneelta ostaa ottamalla yhteyttä sähköpostitse. Kassit ovat 100% puuvillaa ja käsin painettu sekä valmistettu.




-Kaisa.

--------------

I am more used to express myself at the stage. My background is in theatre. Designing a collection is a new way to express myself and I feel more scared and naked than at the stage. But I like challenging myself.

I want to show a part of me with my first collection and things that inspired me are things that have been fascinating me for years now; Black birds above my hometown. Occultism. Horror. Melancholy.
Music is also very important for me and especially when designing and sketching I need music as much as I need inspiration pictures and moodboards. When sketching this collection I listened a lot of Solstafir, metal band from Iceland.

As a designer I like to combine different materials and Ouija collection includes combining soft and hard materials. I want my materials to be etchical and I use recycled and overaged materials as much as I can. As a designer I want to fight against problems of clothing industry. Beautiful clothes are important but they lose their beauty when someone have to suffer.

I am fascinated by the stories of people. I want to tell a part of my story with my collection.


-Kaisa.

1 kommentti: