perjantai 14. helmikuuta 2014

Esittelyssä Essi Lohko

Essi Lohko
Vaatetusmuotoilu / Clothing design
essi.lohko@student.hamk.fi



Mallistoni If I Ever Went to Gym perustuu erilaisten asioiden yhdistelyyn, mukavuuteen, mustaan väriin ja huonoon läppään. 


Läppä on nimessä ja teemassa, liikunta ei ole ihan miun juttu… Silti inspiroiduin tällä kertaa rennoista sporttivaatteista ja halusin yhdistää ne dramaattisiin, juhlaviin ja mustiin laatumateriaaleihin. Lopputuloksena on (tai siis tulee olemaan) siistejä arki- ja juhlavaatteita, joissa on kiva olla.

Luonnostelua ja väri-ideointia

Suunnitteluprosessini on yhdistelmä päällekkäin tapahtuvaa luonnostelua, kollaasien ja inspiraatiokuvien keräämistä ja trendiennusteiden tutkimista. Sporttityyli vaan tuli jostain yllättäen minut itsenikin, ensimmäiset luonnokseni vain näyttivät salivaatteilta.

Mood board
Kollaaseja / moodboardeja teen aina lehdistä, lähinnä Hesarista, keräämistäni ja säästämistäni kuvista. (Nykyään on helppoa, kun samat kuvat voi tarvittaessa löytää myös sähköisessä muodossa.) Keräämäni kuvat ovat voineet löytyä mistä vaan: taideartikkeleista, tiedeartikkeleista tai vaikka mainoksista. Tällä kertaa kollaasini vaikutti lähinnä materiaali- ja värivalintoihin.


Trendiennusteita en koskaan ota kovin kirjaimellisesti. Saatan selailla niitä paljonkin, mutta harvoin otan mitään talteen. Muodostan vaan päähäni ja alitajuntaani mielikuvan siitä, mitä on tulossa, ja luotan että tämä näkyy lopulta suunnittelussa yhdistyneenä omaan tyyliini ja siihen kliseiseen ajattomuuteen. Sitä paitsi, nykyään kaikki on muodissa.

Protoa, värikokeiluja, kankaita ja koululla neulottua villaresoria
Tällä hetkellä mallistoni protot on tehty ja puuhaan vielä viimeisiä kaavamuutoksia. "Hiihto"loman jälkeen alkaa loppullisten vaatteiden valmistus.

Luonnostelua ja piirtämistä

Vaatteistani tulee simppeleitä ja laadukkaita. Ne on tarkoitettu käytettäviksi, ei pelkiksi näytös ja esittelyvaatteiksi. 



Hyvää ystävänpäivää toivoo:




The cornerstones of my collection are combining diverse things, comfyness, the colour black and a bad joke. The joke is in the name and the theme… I do not do sports and I´ve never been to gym.


I combined dramatic, black materials with gym/sportswear to create comfy but fancy clothes for parties and everyday use. 


In my design process sketching, collecting mood boards and seeking trends have no specific order. Everything happens simultaneously. 


I don´t like to take trend information too seriously. I might read a lot of fashion forecasts but don´t cling on them too much. I just trust that all the information I`ve seen has a subconscious influence in my design.


My clothes are simple and good quality. They are not just for the show, they are meant to be worn.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti